Essentia Detoxbehandeling

Als ik er nu geen tijd voor heb…….dan krijg ik die ook nooit meer! 

En dus ben ik een Essentia detoxbehandeling voor mijn hoofdhuid en haar gestart! Ja hoor, je leest het goed! In de kapsalon zag en voelde ik erg mooi haar na een detoxbehandeling, waar ik echt wel van onder de indruk was. Denk aan volume, zachtheid, glans en veerkracht. Meestal werd de detoxbehandeling ingezet als er een klein of groot probleem was. In veel gevallen was de klacht of het probleem opgelost. (Was er een groot hoofdhuid of haar probleem dan werd er doorgegaan met specifieke producten voor het betreffende probleem). Maar het eerste wat je doet is detoxen oftewel reinigen.

Waarom een detoxbehandeling? Regulieren shampoos en andere haarproducten bevatten vaak sulfaten, chemicaliën, was en siliconen die een laagje vormen rond je haar dat moeilijk te verwijderen is. Daarnaast eisen vaak wassen, föhnen of het krullen/stylen erg veel van je haar. En kleur je je haar, ook dan worden er chemicaliën gebruikt. Dit alles kan de zuurgraad van je hoofdhuid verstoren waardoor je hoofdhuid niet lekker aanvoelt of er kunnen klachten ontstaan. Maar ook stress en leefstijl kunnen een rol spelen.

Wat gebeurt er tijdens de Essentia detoxbehandeling? De hoofdhuid en je haar worden ontgift, gevoed, versterkt en de conditie van je hoofdhuid verbetert. Dit diepe reinigen en voeden gaat door tot in de haarzakjes. De etherische oliën die de Essentia detoxproducten bevatten kunnen en gaan door de huidbarrière en zorgen voor een diepe werking. Wanneer je met regelmaat (2x per jaar) de Essentia detoxkuur gebruikt, blijft de hoofdhuid in optimale conditie en wordt de haargroei gestimuleerd voor gezond en sterk haar.

Terug naar mijn detox. Ik heb op dit moment een heel klein beetje meer last van haaruitval dan normaal. We zitten in de wintermaanden en dan wil mijn hoofdhuid wat trekkerig/strak aanvoelen. En die tweede lockdown, ja, daar heb ik stress van! 

Het trekkerig/strak aanvoelen van mijn hoofdhuid was al na de eerste behandeling van mijn detox weg, het voelde heerlijk soepel en rustig onder mijn haar. En voel/zie ik daar echt al meer volume in mijn haar na de tweede keer gebruiken?

Hoe zo’n detox gaat? Voordat je je haar gaat wassen breng je eerst een lotion aan op je hoofdhuid en deze lotion mag je ongeveer 10 minuten laten inwerken. Door in die 10 minuten zachtjes je hoofdhuid te masseren bevorder je de doorbloeding van je hoofdhuid en de werking van de lotion en daarbij voelt het ook nog eens heerlijk aan. Daarna spoel je je haar heel goed uit en was je je haar twee maal met de detox-shampoo. Je sluit de behandeling af met weer een lotion en je kan verder met het stylen van je haar zoals je gewend bent.

De detoxbehandeling bestaat uit vijf behandelingen de eerste week twee maal en daarna nog drie weken eenmaal per week.

 

Heb je vragen of wil je meer weten neem dan gerust contact met me op.